Kurser / Sygdomslære-Patologi

Patologi/Sygdomslære - lægeeksamineret

 

Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 100 timers Patologi.

Indhold:

Almen sygdomslære

Generelt indledende kapitel om, hvordan celler egentlig kan holde til belastninger og hvad der sker med dem, når belastningen bliver for stor, fx cancer. Forskellen på virus og bakterier, og hvordan de på forskellig vis kan skade kroppen.
 

Infektionssygdomme

De mest almindelige sygdomme, der udløses af virus og bakterier, fx børnesygdommene, almindelige forkølelse, mellemørebetændelse og aids.
 

Allergiske lidelser

Hvad der sker, når kroppens forsvar ikke fungerer optimalt, og nogle forskellige former for allergi.
 

Hjerte- og krredsløbssygdomme samt blodsygdomme

Hvorfor er forhøjet blodtryk egentlig farligt? Åreforkalkning, blodpropper, åreknuder. Selve blodet og celler, der danner de forskellige blodlegemer fx de røde, kan også være udsat for sygdomme.
 

Lunger.

Lungerne er et udsat område, bronkitis, kræft. Hvad er rygerlunger (KOL) egentlig, og er alle med KOL rygere?
 

Fordøjelsessystemets sygdomme

Fra mund, spiserør, mavesæk og gennem hele tarmsystemet er en hel række forskellige sygdomme, man kan komme til at fejle, fx leverbetændelse og forskellige former for både tyndtarms- og tyktarmsbetændelser.
 

Nyrer og blære.

Det er generelt skidt at få dårlige nyrer, for ofte når de at blive meget dårlige før man mærker noget. Man kan også få nyrebækkenbetændelse og blærebetændelse.
 

Neurologiske sygdomme

Her er det nervesystemet, der er noget i vejen med, det kan fx være epilepsi, migræne, parkinsons sygdom. Hjernen kan også blive ramt af en blodprop eller hjerneblødning.
 

Hormonelle sygdomme

Her vil fokus ligge på diabetes 1+2, men der er mange andre former for ubalancer skyldet hormoner, fx for høj/lav stofskifte.
 

Sygdomme i bryst og kønsorganer

Det er forskellige former for underlivslidelser, cancer i bryst og prostata(blærehalsskirtlen).
 

Hudsygdomme

Blot en enkelt nævnes her: Psoriasis.
 

Bevægeapparatets sygdomme

Det er kort sagt, når man har ondt i muskler, led og knogler. Myoser, forskellige gigt former og brud på knogler.
 

Psykiatriske sygdomme

Såvel som kroppen kan blive syg, kan sindet blive sygt. Personlighedsforstyrrelser, angst, OCD, skizofreni, spiseforstyrrelser for blot at nævne nogle af lidelserne.
 

Psykosomatik

Der er en ganske tæt sammenhæng med sind og krop, og de påvirker hinanden hele tiden, nogle gange viser det sig som sygdomme, fx hjertebanken og søvnløshed ved stress.

Undervisere

Jakobsen, Emma
Emma læser medicin ved Aarhus universitet og kan i 2023 kalde sig læge. Hun har således været til eksamen i både anatomi, fysiologi og patologi. Emma har været i klinik på det gamle kommunehospital på Tage Hansensgade, hvor hun var på endokrinologisk afdeling (afdeling for hormonelle sygdomme).
Bjørnsholm, Jeanett
Underviser i Anatomi/Fysiologi og Patologi
Jeanett er uddannet ergoterapeut i 2005 og har blandt andet arbejdet med rehabilitering visitation og undervisning. Blev i 2019 uddannet akupunktør på AkupunkturAkademiet. Udover at undervise på skolen, har Jeanett sin egen klinik i Bjerringbro.

Patologi/Sygdomslære

 

Mandage i lige uger 

27. april - 9. november

Tilmeld
 
 

Søndage i lige uger 

9. august - 14. februar

Tilmeld
 
 
AkupunkturAkademiet | CVR: 30334574 | Elkjærvej 26, 8230 Åbyhøj  | Tlf.: 6067 4526 | post@akupunkturakademiet.dk