Uddannelsen / Medicinske fag

Medicinske fag

Før du lever op til kravene og opfylder både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler), skal du blandt andet have 200 timers Anatomi og Fysiologi.

For at gøre det så nemt og fleksibelt som muligt, har vi valgt at modul-opbygge undervisningen. Deltagelse i modul A, B, C og D dækker de 200 timer og kan tages i vilkårlig rækkefølge.
OBS: Ved køb af alle moduler, er eksamen gratis!

Skal du i gang med en uddannelse i Zoneterapi eller Akupunktur, skal du være opmærksom på at foreningerne ikke godkender alle uddannelsessteder. Der er særlig e-learning, der somme tider ikke kan godkendes. Praktiserende Akupunktører godkender AkupunkturAkademiets undervisning. Skal du optages i en anden forening, råder vi dig til at spørge denne.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på: post@akupunkturakademiet.dk eller 60674526.

Anatomi/Fysiologi.

Når menneskekroppen fungerer så fantastisk som den gør, er det på grund af et imponerende og yderst avanceret samspil mellem alle kroppens organer. Glæd dig.
 
 

Lærebøger:

Kjeld Bruun-Jensen: Anatomi og fysiologi - på en anden måde bind 1+2 (+3, som er en meget nyttig arbejdsbog). Kan købes hos forlaget PONS, hos boghandleren eller kan lånes på skolen (mod depositum)

Modul A

Her er fokus specielt rettet mod:
  • Cellelære: Kroppen består af milliarder af celler. Hvad er en celle egentlig, og hvordan er den bygget op?
  • Kroppens kommunikation: Kroppen har to former for intern kommunikation nervesystemet og hormonsystemet. Hormonsystemet, der er signalstoffer, som via blodet føres rundt til de steder, der er relevante. Den anden måde er nervesystemet, der bl.a. består af lange nervetråde mellem hjernen og den øvrige del af kroppen.

 

Anatomi/Fysiologi, Modul B

Her er fokus specielt rettet mod:
Hjertet, kredsløbet, lymfesystemet og kroppens forsvar: Hjertet pumper blodet ud i kroppen gennem arterierne, det forgrenes i de helt små utætte kapillærer, hvor igennem ilt, næring mv. siver ud til cellerne. Derefter føres blodet tilbage til hjertet gennem venerne. Desuden ledes en lille del af blodet hele tiden gennem en afdeling af vort immunsystem, lymfeknuderne.
Fordøjelsessystemet: Hvad sker der med det æble, der blev spist i formiddags, og hvordan bliver det nedbrudt og omdannet til næring for kroppens celler?

 

Anatomi/Fysiologi, Modul C

Her er fokus specielt rettet mod:
Stofskifte, vitaminer og mineraler. Hvad bruger vi den nedbrudte mad til i kroppen? Fx energi til bevægelse – og evt. større muskler
Nyrer og urinveje: Selv om du lever godt og sundt, producerer kroppen til stadighed affaldsstoffer. Nyrerne sørger for, at vi udskiller stofferne med urinen.
Luftvejene: Vi trækker hele tiden vejret. Hvorfor er det så livsnødvendigt? Alle vores celler, især hjernens celler har hele tiden brug for ilt for at kunne lave nødvendig energi til indre brug, ellers dør de.
Kønsorganerne: Et organ vi alle kender, tror vi. Her kigger vi på den indre opbygning og lidt på hormonernes funktion.
Sanseorganerne: Vor kommunikation med omverdenen foregår via sanserne. De fem sanser, og lidt om, hvad der sker i hjernen i den sammenhæng.

 

Anatomi/Fysiologi, Modul D
Her er fokus specielt rettet mod:
Bevægeapparatet: Hele dette modul handler om bevægeapparatet. Vi har ca. 200 knogler og ca. 600 muskler, og en masse led, hvor bevægelserne foregå. Vi vil systematisk gennemgå kroppen ovenfra og gennemgå alle kroppens regioner med hensyn til knogler, led og muskler.
For at lette indlæringen vil der indgå praktiske øvelser, hvor man mærker (palperer) knogler og muskler på hinanden.
Øvelser som fx: hvis du rejser dig fra en stol, hvilke led sker bevægelsen i? Hvilke knogler indgår i de pågældende led? Og til sidst, hvilke muskler sørger for at bevægelsen sker?

 

Lærebøger:

Kjeld Bruun-Jensen: Kroppens opbygning og funktion. Introduktion til anatomi og fysiologi. Den er udkommet på forlaget Pons 2012. Kan købes hos FORLAGET eller hos boghandleren. Anatomi og fysiologi - på en anden måde bd. 1+2 +evt. 3. Bøgerne kan også lånes på skolen (mod betaling af depositum).
 

OBS: Ved køb af alle moduler samlet, er eksamen gratis!
 

Underviser: 

Tove Smedegaard

Tove er uddannet Fysioterapeut, Voksenunderviser, Nordlysmassør og Zoneterapeut, og følger et meditationsforløb hos Jes Bertelsen.
  • Har undervist i anatomi og fysiologi i 16 år, dels på en zoneterapiskole og nuværende på en fysiurgisk massageskole og på Kommunehospitalets efteruddannelse af farmaceuter. Har deltaget i redigeringen af de bøger, der undervises efter.

 

Lægeeksamineret Anatomi og Fysiologi

 

Mandage i ulige uger

 

Modul C

13. august 2018

Tilmeld
 

Lørdage i ulige uger

 

Modul C

18. august 2018

Tilmeld
 
 
 
AkupunkturAkademiet | CVR: 30334574 | Elkjærvej 26, 8230 Åbyhøj  | Tlf.: 6067 4526 | post@akupunkturakademiet.dk